WWFT en UBO-register

Vanmiddag spraken we intern over de WWFT en het UBO-register. Het is goed om elkaar scherp te houden over alle regelgeving hieromtrent. Ook voor jou als ondernemer is de UBO wetgeving van belang. Maar wat is dat ook alweer?

UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner. Voor elke organisatie dient een UBO ingeschreven te worden in het UBO register dat sinds 27 september 2020 online staat en onderdeel uitmaakt van het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Nieuwe organisaties moeten binnen één week na inschrijving in het handelsregister de UBO registeren. Voor bestaande organisaties geldt dat zij op basis van overgangsrecht voor 27 maart 2022 haar UBO’s moeten registreren.

In sommige situaties is het heel eenvoudig om de UBO te achterhalen: het gaat om de natuurlijke persoon die minimaal 25% eigenaar is van of zeggenschap heeft over een vennootschap of andere juridische entiteit die in Nederland is opgericht. ​Als het minder makkelijk is vast te stellen, kan het zijn dat er sprake is van een zogenoemde ‘pseudo-UBO’. Dit zijn bijvoorbeeld alle statutaire bestuurders van een niet-beursgenoteerde B.V. of N.V., alle maten van een personenvennootschap of het voltallige bestuur van een kerkgenootschap.

Doel is om van elke onderneming – die niet specifiek van deze verplichting is uitgezonderd – minimaal één UBO te registeren, maar in voorkomende gevallen meerdere. Mocht je hulp nodig hebben bij de registratie van de UBO, dan helpen wij jou daar graag bij.

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten